Les Croissants Belges

Vrijdag 19u - Centrale Dansvloer

Met de vibrafoon als klankcentrum swingt "Les Croissants Belges" een zijstraatje van de gypsy swing in. Django wou jazz spelen en dat willen deze Gentse 4 heren ook.
Les Croissants Belges begonnen samen te spelen in de zonovergoten straten van Gent tijdens de Gentse Feesten van 2012. Het viertal doet de smakelijke schoonheid van de swing uit de jaren ’20 tot ’50 herleven. Opvallend is de hoofdrol die toebedeeld wordt aan de vibrafoon waarin de geesten van Milt Jackson en Sadi “Fats” Lallemand verblijven.

Wim T J Segers: vibrafoon
Mo Vleeshouwers: gitaar
Wouter Rosseel: gitaar
Gertjan Alkemade: contrabas

Piccolo Palace – Colette Colorette

Vrijdag doorlopend van 19u15 tot 21u30 - Terrein
Piccolo Palace, ook bekend als "De kleinste bioscoop ter wereld", dwaalt door de menigte, dankzij Colette. Alleen zij bezit de sleutels van dit kleine meesterwerk dat een eerbetoon is aan de zevende kunst. Elke sessie is uniek en voor jou alleen. Een ongewone en grappige tête-à-tête samengesteld uit gecensureerde afbeeldingen en kleine vergeten films.

Sensual solo blues - Crazy Legs

Vrijdag 00u45 - Centrale Dansvloer

Ga de nacht in met een sensuele touch. De dames van Crazy Legs nemen je mee in een smoking hot blues performance.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Sensitive Case – Bert Vanden Berghe

Zaterdag 17u - Centrale Dansvloer

In  'A Sensitive Case' toont Bert een absurde wereld vol muizenvallen. In deze wereld zien we hoe uitdaging, beweging en handstand gebruikt worden om voelend te onderzoeken naar de betekenis van "het dier dat we zijn." Deze voorstelling bevat 100+ muis- en rattenvallen, gekatapulteer, kettingreacties, snoep, één lange rij van vallen en ander gevoelige materiaal.

Concept & realisatie - Bert Vanden Berghe
Oeil extérieur - Aurelia Brailowsky

 

 

 

Désintégration Culturelle - Nadine Baboy

Zaterdag 20u – Centrale Dansvloer

Désintégration culturelle est une pièce créée, écrite et chorégraphiée par Nadine Baboy. Il s’agit d’une performance vivante qui allie la poésie, la musique et la danse. L’idée est d’emmener le public dans un voyage artistique où les mots, le mouvement et la musique s’expriment à l’unisson. La pièce s’articule autour de l’héritage culturel et le pouvoir de la langue en tant que symbole identitaire et facteur clé dans la transmission culturelle. Il s’agit d’une œuvre qui reflète le métissage culturel et souhaite sensibiliser sur l’importance d’entretenir son patrimoine culturel car il représente une véritable force qu’on a tendance à sous-estimer.

Crédits :
Direction Artistique, chorégraphie, poésie et interprétation : Nadine Baboy
Danseurs : Hervé Loka Sombo, Hendrickx Ntela, Raquel Suarez Dueñas
Musique : Youri Botterman
Scénograhie : Mangoo Pickle
Avec le soutien de Mangoo Pickle, Zinnema et Impulsion Dance

Gelem – Joachim Gys en Coco Noémi Jimenez

Zaterdag 00u45- Centrale Dansvloer

De lente van 1945.
De oorlog is voorbij.
Bloesems bedekken de naakte wintertakken.
Het lawaai is weg,
Maar de tocht naar huis is nog lang.

Credits:
Concept, choreografie en dans: Coco-Noémi Jiménez
Compositie en live muziek : Joachim Gys
Kostuum: Miguel Peñaranda

SUB – Klára Esnerová

Zondag 17u - Centrale Dansvloer

SUB concious.
Basement.
Dark blue.
      Black dog.
Somewhere under.
        Different space.
Can't.
      Escape.

Three performers creating atmosphere of a different world. The choreography is inspired by world of unconscious - dreams. Reveals hidden inside.

Bachelor Solo of Klára Ešnerová of Royal conservatoire Antwerp
Coaching: Nienke Reehorst & Kobe Proesmans

Tria - Straatrijk

Zondag 17u15 - Centrale Dansvloer

Sarah Hadadia neemt het getal 3 als inspiratiebron.
Sinds mensenheugenis wordt het getal 3 als een magisch getal beschouwd. In de Griekse oudheid was het getal drie het toppunt van volmaaktheid: 'Omne Trinium Perfectum'. Elk drievoud is volmaakt.
3 Danseressen loodsen hun lichaam door 3 dimensies.

Credits:
Choreographer: Sarah Hadadia
Dancers:  Sarah Hadadia, Nina Muñoz, Morena Husson
Production: Straatrijk

Yokaola – Karlien De Savoye

Zondag 20u - Centrale Dansvloer

“Zie je dat ding daar in de lucht? Ik denk dat het één of ander dier is, of een pop, of misschien een vogel (een vogel is een dier). Laat ons zeggen dat het een schepsel is. Ongevaarlijk denk ik. Een ongevaarlijk schepsel.”
Karlien is hedendaags danseres met Gent als thuisbasis. Ze was te zien in verschillende dans-/performance/circusprojecten, al dan niet op locatie. Sinds kort verkent Karlien de wondere wereld van de luchtacrobatie en in YOKAOLA vermengt ze doek met dans op een zeer persoonlijke manier.

Creatie en uitvoering: Karlien De Savoye
Coaching: Hazel Lam & Nicolas Vladyslav
Met dank aan: Circusplaneet

“Sacré Du Printemps”

Zondag 20u15 – Centrale Dansvloer

Voor de Dag van de Dans op 28 april 2018 bundelen meer dan 15 Gentse partners hun krachten om zo veel mogelijk mensen rond dans te verenigen. Enthousiaste dansers en bewegers kwamen uit alle hoeken van Gent, allen met de goesting om deel uit te maken van één groot dansstuk. Op initiatief van regisseur Alain Platel werd gekozen voor Le Sacre du Printemps als gemeenschappelijk vertrekpunt. Gedurende enkele maanden gingen de verschillende groepen met een eigen danscoach aan de slag met de compositie van Igor Stravinsky. De muziek van Stravinsky inspireerde elke groep op een andere manier. Op Dag van de dans kwam alles samen in één massa-improvisatie onder begeleiding van, Lisi Estaras en Quan Bui Ngoc.
Een kleinere delegatie van deze onvergetelijke ervaring zal op Dansen in het Park een nieuwe versie van Le Sacre du Printemps brengen.

Het oorspronkelijke project gebeurde van en met:
les ballets C de la B, Kunstencentrum Vooruit, Handelsbeurs Concertzaal, Danspunt, CAMPO, Platform-k Vzw, MUS-E Belgium Villa Voortman,VictoriaDeluxe Vzw, Bij' De Vieze Gasten, De Centrale, Folkloregroep Zdravets - Gent, Together We Stand, MUDA Kunstencentrum, KASK & CONSERVATORIUM School of Arts Gent, LUCA Sint-Lucas Beeldende Kunst Gent, Maya Sapera Dance Company - MSDC, Refu Interim, WISPER, De Dans Ruh, AgapeBelgium

Brigandu – Nila Hoop

Zondag 23u - Centrale dansvloer

Brigandu,

Zij, een vrouw, sterk en krachtig, neemt je mee naar de wereld van het vuur. Vuur ... een element, een bron aan energie, zowel reinigend als begeesterend, vernielend als creërend.
Zonder angst, maar nederig stapt zij in relatie met dit element en danst het donker van de nacht weg... Niets zo verbindend en opzwepend als een vlam!

Een vurige voorstelling voor jong en oud.